Бордова игра

Защо Quiztion?

Честото отговаряне на тривия въпроси е доста полезно за мозъка ти. Как? Мозъкът е мускул. Както тренирате тялото си докато вдигате тежести, така можете да упражнявате и малкото си сиво вещество. Куиз игрите са едни от най-добрите умствени упражнения, които можете да практикувате.


Подобрява паметта и обогатява познанието

Паметта е решаващ компонент при отговарянето на тривия въпроси. Всъщност, честото запомняне на безполезна информация и основното нещо на тривията. За щастие, тривията е добра за паметта, както паметта е добра за тривията. Защо? Един от най-добрите методи за подобряване на паметта е чрез познавателни упражнения. А тривията е най-доброто познавателно упражнение, създавано някога. Според раздела за психология на About.com, познанието е “умствен процес, включващ натрупване на знания и разбирания.” Ако искаш да научиш нещо и да запомниш информацията, ти трябва силно познание. Колкото по-добро е познанието ти, толкова по-бързо ще можеш да учиш и запомняш нови неща.

Помага на мозъка да действа под напрежение

Когато участваш в куиз вечер, нямаш много време да измислиш отговора. Карайки мозъка ти да работи под стрес за кратко време ще ти помогне да се представяш по-добре в други начинания, например на работното място. Красотата на тривията е, че всеки нов рунд е нова възможност за мозъка ти да се представи по-добре под напрежение. Ако играеш куиз игри редовно, мозъкът ти не само ще се упражнява достатъчно, но и ще стане по-спокоен и сигурен да мисли при стресови ситуации.


Намалява стреса

Много от нас водят стресов живот. Имаме отговорни работи, хора, за които да се грижим и сметки, които да плащаме. Това може да доведе до непрекъснат стрес. Стресът е един от най-големите врагове на мозъка. Той може да бъде избегнат чрез честото участие в куиз игри. Все пак, когато за последно играхте тривия и не се смяхте? Тривията е веселият и естествен начин за справяне със стреса.

Забавно е и сплотява

Куиз игрите са вълнуващи и забавни състезания, които карат хората да се връщат всяка седмица в заведението, което организира игрите. Участниците научават и запомнят много нови и интересни факти, тъй като информацията им е предоставено по интересен и забавен начин. Те са чудесна идея за всеки, който иска да излезе навън и да се социализира. Дали искаш да се запознаеш с нови хора или просто да прекараш добро време с близките си приятели, посещаването на заведения, в които се провеждат куиз игри винаги, носи нови изживявания. Кое друго събитие в делничен ден би ти дало всичко това? Затова когато видиш някъде куиз игра, извикай приятелите си и се забавлявайте докато пиете бира и научавате нови и интересни факти за света.